2014. július 31., csütörtök

Matyi

Matyi nem fogja simogatni Maisy-t. De most mégis felrakom a képét, mert ma született. Későn értem haza a kórházból, ezért Maisy ma későn kapott vacsorát. Viszont véletlenül fél adag helyett egy egész tasaknyi kaját kiöntöttem neki :-)


2014. július 30., szerda

Ibolya

Nem tudott aludni.



A kötelező tisztálkodás...



Virág készített egy képet az egyik kismacskáról délután...

Kismacskák ejnye-bejnye

Nagyon szemtelenek a kismacskák. Ma kétszer is előfordult, hogy akaratom ellenére besurrant egy-egy a résnyire nyitott teraszajtón. Nem tartanak sokáig ezek a látogatások, hamar kipateroljuk a betolakodókat.
Az első egyenesen Maisyke ételéhez ment és megkóstolta, miközben a tál gazdája a hordozójában hevert - az pedig csak nézte.
A második alig távolodott el a teraszajtótól, már tudta, hogy el akarom kapni, ezért a kanapé mögé rohant. Maisyt izgatta a helyzet, ő is igyekezett a kanapé mögé. Elhesegettem onnét és próbáltam minél jobban beférkőzni a fal és a kanapé közé, hogy lássam, hol van a kismacska. Azt gondoltam, bemászott a kanapé ülése alá. Nagy nehezen sikerült benéznem úgy, hogy Maisy-t is távol tartottam onnét. Persze nem volt ott. Körülnéztem és láttam, hogy ő is Maisy ételét kóstolgatja. Ez azért tényleg disznóság... "mentem az életét", ő meg rájár a másik kajájára...
Mintha egy harmadik alkalom is lett volna... amikor egy kismacska egyenesen Maisy üres hordozójában keresett menedéket...
Egyébként nem történt semmi különös. Maisy vagy elbújt valahová pihenni a gyerekszobában - csak egyszer láttam a hordozójában. Annál többet láttam az ablakban nézelődni. Ilyenkor este pedig, amikor nyugalom van, elhever a nagyszoba közepén.

2014. július 29., kedd

Ma nincs fénykép

Volt néhány helyzet, ami fényképtéma lett volna, de vagy nem én voltam ott, vagy lekéstem az eseményt.
Virág mesélte, hogy leült a papaszánba olvasni és Maisy odakuporodott mellé.
Este láttam, hogy Maisy egyedül beugrik a papaszánba és ott láthatóan jól érzi magát. Mire elmentem a fényképezőért, Tika is beült a papaszánba és Maisy hamarosan odébbállt. (Ma már láttam, hogy Maisy hagyta, hogy Tika megfogja és megsimogassa, de abból a helyzetből is hamar kilépett - Tika kicsit erőszakosan próbálkozik a macskasimogatással.)
Vacsora közben azt láttam, ahogy Maisy az ablakban ül és nézi, hogy az ablakpárkányon két kismacska kergetőzik.
Úgy látszik, kezd egy kicsit hétköznapi lenni itthon Maisy. De azért majd még szeretnék legalább a gyerekekkel egy-egy képet feltenni.

2014. július 28., hétfő

Felfedezés

Maisy rájött, hogy a nagyszoba ajtajából az egyik üveg hiányzik. Felfedezte a tetőtéri részt is.


Tegnapról két fénykép

A kinti macskatársadalom:


És ezt bentről nézve:


Tegnap láttuk, hogy bentről figyeli a kinti macskákat. A teraszajtónál egy padon aludt az egyik kicsi. Maisy bentről próbálta megérinteni, de nem sikerült. Úgy tűnt, szívesen játszana velük.
Virág ma kipróbálta, hogy behozta az egyik kicsit. Először mereven nézték egymást, aztán amikor a kicsi megmoccant, Maisy fújni kezdett. A kicsi nagyon megijedt, de azért ő is elkezdett fújni. Ekkor Virág visszavitte kintre.
Nekem is volt egy esetem, amikor Sziszka véletlenül beszökött a nagyszobába mellettem, amikor bejöttem a teraszról. Először Maisy fújt, mire Sziszka rátámadt. Szerencsére még messze voltak egymástól, elkaptam és kiraktam.
Úgy tűnik, nem szívesen barátkoznak.

2014. július 27., vasárnap

Zsivaj

Egyre nagyobb a zsivaj itthon - Rózsa és Gábor is hazaért ma, de úgy látszik, Maisy kezdi szokni, nem bújik el. Rózsához elég hamar odabújt. Lefényképeznem nem sikerült.

2014. július 26., szombat

Életképek

Ma már nekem is hanyatt vágta magát, hogy simogassam.


Szívesen ül az ablakban és néz kifelé.



Kíváncsi, hogy a többiek mit csinálnak.

2014. július 25., péntek

Esti képek

Mosakodás előtti nyújtózkodás


Virágnak hagyja magát simogatni



Az első dorombolás

Egészen felbátorodott már Maisy. Most este, amikor enni adtam neki, már miközben tetem ki, odajött és dörgölőzött, aztán dorombolt. Jóízűen evett - eddig inkább csak úgy ímmel-ámmal.
Még egy valamit elefelejtettem: tegnap az egyik kanapé mögül előkerült egy fonalgombolyag. Ma reggel az láttuk, hogy a papaszán mögött bújva azt görgeti jobbra-balra.

Egyre otthonosabban


Hogy telt az első éjszaka?

Az eredménye alapján jól.
Használta az almot (ennek örülünk :-) ).
Úgy tűnik, hogy a dolgozószoba egyik rejtett zugában húzta meg magát.
Mivel ma itthon kezdtem dolgozni, amikor kiment a szobából, kicsuktam, hogy ne zavarjuk egymást. A nagyszobában a papaszán mögötti sarokban is jó helye van.
Reggel és délelőtt tovább bátorodott. Virág lába körül sündörgött és dörgölőzött a konyhában. Megszaglászta a gyerekeket. Ibolyán megérezte a mi macskánk szagát, ez nem tetszett neki. Sziszka sem örül a birtokháborításnak. De kezelhető a helyzet. Csak arra kell figyelni, hogy ne legyenek egy szobában, amikor Sziszka alkalmanként bejön. Ajtó pedig van :-)

2014. július 24., csütörtök

Első este

Előkerült. Amikor kicsit csendesebb lett a lakás, alaposabban körülnézett. Ellenőrizte az almot és evett is.

Gödre érkeztünk

A vonatút eseménytelenül telt. A megérkezés után elrendeztük a sarkot, ahol az alom lesz, illetve a hordozója is nyitva áll a közelben, a papaszán és a fal között. Tálalva.
Az ételt, amit Maisy nem szeret, a mi macskáink egy nyalásig felfalták (mármint egy csomagot belőle).
Ibolya ragaszkodott hozzá, hogy ő vehesse ki a hordozóból. Sajnos nem az történt, amire ő számított - hogy majd az ölébe ugrik és hozzá bújik, hanem amint kijöhetett, elindult körbe a szobában. Először a seprűt szaglászta meg alaposan, aztán a szekrények környékét, végül eltűnt az egyik kanapé mögött, illetve benne. Jelenleg sincs szem előtt.
Az előbb megpillantottam az íróasztal alatt, de már el is bújt. A gyerekek remélik, hogy hamar elő fog jönni - de ezt ők már csak holnap láthatják.